Bourkeparkiet

BOURKEPARKIET

GESLACHTSONDERSCHEID

Het vrouwtje is doorgaans wat kleiner dan het mannetje en heeft een enigszins smallere kop. Bij de wildkleur is ze tevens herkenbaar aan het ontbreken (of aan het minder prominent aanwezig zijn) van blauwe voorste kopveren.

SOCIALE EIGENSCHAPPEN

De Bourke is een zeer sociale, uiterst verdraagzame vogel die zelfs in het gezelschap van de kleinste en teerste tropische vogeltjes (ook in de kweekperiode) geen problemen geeft. Bourkeparkieten houdt u bij voorkeur als koppel, omdat meerdere koppels samen in dezelfde ruimte meestal niet leiden tot goede broedresultaten. Het is goed mogelijk om één vogel te houden, die dan wel voldoende aandacht moet krijgen.

GESCHIKTE BEHUIZING

Bourkeparkieten kunt u zowel in een buitenvoliere als in een kamervoliere of zelfs ruime kooi houden. Een lange vlucht is heel geschikt. De vogels slopen niet en u kunt de voliere dan ook gerust beplanten. Ook het houden van Bourkeparkieten in een ruime kooi binnenshuis is mogelijk, maar in verband met de beperkte ruimte moeten de vogels zo nu en dan buiten de kooi hun vleugels kunnen trekken.