Diamantduiven (2)

DIAMANTDUIF

GESLACHTSONDERSCHEID

Een geoefend oog merkt op dat de oogring van het mannetje, vooral tijdens de broedperiode, wat feller van kleur is dan die van het vrouwtje.

SOCIALE EIGENSCHAPPEN

Diamantduifjes zijn een van de vreedzaamste duivensoorten. Ze kunnen zonder problemen in een (kamer-)voliere met gemengde samenstelling gehouden worden. Ook ten opzichte van vogels die veel kleiner zijn dan zij (prachtvinken) gedragen ze zich voorbeeldig. Tijdens de kweekperiode kunnen de mannetjes van deze soort het onderling wel eens aan de stok hebben. Huisvest daarom slechts één paartje diamantduifjes per voliere of, als de ruimte het toestaat, twee paartjes.

GESCHIKTE BEHUIZING

Diamantduifjes kunnen uitstekend zowel in een buitenvoliere als in een kamervoliere en (broed-)kooi gehouden worden. Omdat de vogels niet klimmen, moet de kooi langer dan breed zijn.

DIAMANTDUIF geschikt als huisdier?

Een DIAMANTDUIF tam maken zodat ze op bijvoorbeeld je hand komen zitten is erg moeilijk, maar in de praktijk is het niet onmogelijk. Hiervoor zijn papegaai-achtigen beter geschikt. Als huisdier algemeen is een diamantduif zeker geschikt. Het is een makkelijke vogel in de omgang en ze maken geen schreeuwerig geluid.