Grasparkiet

GRASPARKIET

GESLACHTSONDERSCHEID

De volwassen mannetjes van deze populaire soort zijn herkenbaar aan hun blauwe neusdop, die bij de vrouwtjes bruinachtig van kleur is.

SOCIALE EIGENSCHAPPEN

Grasparkieten zijn uitermate sociale vogels die probleemloos in paartjes, maar ook in een flinke groep samen gehouden kunnen worden. Ze kunnen het daarnaast ook goed vinden met allerlei andere vogelsoorten. Eenlingen kunnen (mits jong aangeschaft) erg tam worden, maar hebben bij gebrek aan soortgenoten wel veel aandacht nodig.

GESCHIKTE BEHUIZING

Parkieten kunnen zowel in een kooi, kamervoliere en broedkooi als in een buitenvoliere gehouden worden. Het heeft geen zin hun verblijf te beplanten, aangezien deze vogels beplanting doorgaans stuk knagen. Klimmogelijkheden worden echter erg op prijs gesteld.

GRASPARKIET geschikt als huisdier?

De GRASPARKIET is zeker geschikt als huisdier. Wanneer de vogels van jongs af aan ‘opgevoed’ wordt als huisdier zijn deze vogels zeer tam te maken. Het is één van de meest makkelijke papegaai/parkiet achtige vogels om als huisdier tam te maken. Ook wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld 2 vogels bij elkaar te houden.