japanse nachtegaal

Japanse nachtegaal

GESLACHTSONDERSCHEID

De vrouwtjes van deze vogelsoort zijn vaak wat matter van kleur. De zang is echter betrouwbaarder om de vogels te seksen; alleen de mannen zingen, de vrouwtjes roepen.

SOCIALE EIGENSCHAPPEN

Ten opzichte van elkaar en andere vogels hoeft u met deze dieren buiten het kweekseizoen geen problemen te verwachten. Hebben andere (kleinere) vogels eitjes en jongen, dan zijn ze nog wel eens geneigd om die op te eten, maar dit is niet altijd het geval. Japanse nachtegaal mannetjes worden voor hun zang vaak als eenling in een kooi gehouden, maar daarmee wordt deze sociale vogel veelal tekort gedaan. U houdt ze daarom beter als koppel  of in een klein groepje.

GESCHIKTE BEHUIZING

Japanse nachtegalen houden van wat beschutting. U kunt ze in een voliere houden, maar ook als huiskamervogels in een ruime kooi doen ze het goed. De kooi moet beplant zijn of aan verschillende zijden afgeschermd zijn. Een kooi met rondom spijlen is minder geschikt, omdat ze zicht hier niet veilig in voelen. Deze vogels vliegen graag en klimmen niet; de kooi heeft daarom bij voorkeur een langwerpige vorm.

japanse nachtegaal